Altijd al een schets in een foto willen laten veranderen?

Dat kan nu (bijna) met Sketch2Photo (voorheen bekend als PhotoSketch). Dit ‘Internet Image Montage’ project komt van 5 studenten van ’the Department of Computer Science and Technology’ van de Tsinghua University in Singapore.


Ze hebben een technologie bedacht waarbij  je een zelf getekend poppetje kan omvormen tot een foto. Hoe? Simpel, teken de omtrek van wat je ongeveer wilt, geef de verschillende onderwerpen van je tekening een label mee en laat Sketch2Photo het internet afstruinen voor geschikte foto’s om een nieuw gefotoshopte afbeelding te creëren.

Photo2Sketch, Sketch2Photo efore Sketch Photo2Sketch, Sketch2Photo after Photo

De afgelopen dagen wordt er op verschillende sites over deze geweldige nieuwe tool gesproken. Er is zelfs enige discussie over de echtheid van deze nieuwe technology, sommigen noemen het een hoax. Als deze tool wel echt is, tjongolongo!, dan zijn er zoveel coole dingen die je ermee kan doen.

Een storyboard nodig, maar kan je niet tekenen? Schets het gewoon en laat Sketch2Photo een mooi foto storyboard voor je creëren!


Sketch2Photo: Internet Image Montage from Tao Chen on Vimeo.

Afhankelijk van de kwaliteit van het eindproduct en of ze deze tool verder gaan ontwikkelen of niet, zie ik wel veel potentie in de tool.

Ik wil heel graag deze tool uittesten, maar, door de grote interesse is de website van de universiteit momenteel onbereikbaar. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in hoe het werkt, is er een research paper over Sketch2Photo beschikbaar om te downloaden.

Rachel

En het liedje dat nu in mijn hoofd opkomt is…

Boyzone – Picture of YouGespot @ Mashable